Site logo

Van A tot Z genieten tijdens Koningsdag Oirschot 2022

Dat men er zin in had, werd niet onder stoelen of banken gestoken. Zowel tijdens Koningsnacht als Koningsdag was de opkomst massaal. Het leek wel of heel Oirschot snakte naar een oranje feestje en het weer werkte bijzonder mee. Zonder wanklank werd de verjaardag van onze koning gevierd.

Auteur: Rudi Muller

Aan de vooravond van Koningsdag, zette men bij Brouwerij Vandeoirsprong flink de bloemetjes buiten. Niemand minder dan Corry Konings betrad daar het podium op deze avond die voor de gelegenheid was omgedoopt tot Corry Koningsnacht. Veel tijd om de boel op te ruimen had men niet want de dag erna werd het zo mogelijk nog drukker. Op het zonovergoten terrein werd het Kroonfeest gevierd, waar de beats van DJ Bas O. door het enthousiaste publiek goed werden ontvangen.

Eerder die dag was het programma op de Markt gericht op onze jongste inwoners. Al rond acht uur betraden de eerste kinderen het plein om zorgvuldig hun kleedjes in te richten. Vanaf toen ging het hard en kwam men uit alle richtingen aanzetten met dozen, tassen en bolderkarren. In een mum van tijd zat het aardig vol op de vrijmarkt en begonnen bezoekers de winkeltjes af te struinen. Vaders verzuchtten ondertussen dat ze met meer naar huis gingen dan waar ze mee waren gekomen.

Ondanks de korte voorbereidingstijd die er was geweest, nadat de BSO van Sportstuif de handen ineen had geslagen met Visit Oirschot en VKJZ om een leuk programma neer te zetten, verliep alles vlekkeloos. Bij Queen Coppa kon je lekkere cupcakes versieren, het opleidingsorkest van Arti gaf een prachtig optreden weg, de Balirunners verkochten pannenkoekjes voor het goede doel en als klap op de vuurpijl werden er leuke prijzen gewonnen. Zo gaf ijssalon de Dames verschillende rittenkaarten weg en deed Doe Boerderij de Steenuil daar nog een schepje bovenop door naast tien dagkaarten ook een tienrittenkaart te sponsoren, welke werden uitgedeeld door onze jeugdburgemeester Tess van der Staak. Zo gingen er veel blije kinderen naar huis en werd gesproken van een geslaagde ochtend.

 

Lees het volledige bericht in het Oirschots Weekjournaal »