Site logo

Organisatie Koningsdag op zoek naar initiatieven

Heb je een leuk idee? Doe dan mee!

Na het wegvallen van het voormalige oranjecomité in Oirschot zijn er een aantal andere partijen opgestaan die ondanks de korte voorbereidingstijd toch hebben besloten om een leuke dag te organiseren op de Markt in Oirschot. Met name voor de kinderen zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden en de terrassen rondom het plein zullen bij mooi weer hopelijk goed gevuld zijn. De intentie is om het aanbod de komende twee weken nog verder uit te breiden en daarvoor is men op zoek naar initiatieven vanuit de Oirschotse samenleving.

Omdat het oranjecomité weg was gevallen, was de situatie zo dat er anderhalve week geleden nog geen plannen waren voor activiteit op de Markt, als niet iemand de handschoen op zou pakken. Gelukkig gebeurde dit wel en zijn de voorbereidingen inmiddels in volle gang. Accordeonist Theo Franken had het idee om op Koningsdag te komen spelen en gaf aan mee te willen denken om een succes te maken van deze dag. Samen met Hans van den Boomen verzorgt hij vanaf 14.00 uur accordeonmuziek tijdens een door hen tot ‘Petit Montmartre’ omgedoopt optreden.

Rudi Muller van Sportstuif Oirschot vertelt: “Ik was eigenlijk alleen benieuwd naar wie de organisatie dit jaar voor zijn rekening zou nemen om samen te kijken of we daar als nieuwe sport-BSO misschien wat aan toe konden voegen. Zodoende dat ik contact opnam met Visit Oirschot. Anne Marie Rossou vertelde mij echter dat er nog helemaal geen sprake was van een programma tijdens die dag. Doodzonde natuurlijk, op zo’n mooie markt moet tijdens zo’n dag toch iets te doen zijn?” Dat verschillende mensen die mening delen, bleek toen Rossou vanuit Visit Oirschot wat lijntjes uitzette. Zo werd Jan van den Boomen ingeschakeld om de horeca te vertegenwoordigen en werd ook het opleidingsorkest van Arti enthousiast. Zij zullen bij mooi weer een optreden op de Markt verzorgen. Stichting VKJZ zal het kinderprogramma mee ondersteunen.

Voor Visit Oirschot is een coördinerende rol weggelegd. Anne Marie Rossou leidt een en ander in goede banen en geeft aan enthousiast te worden van het initiatief: “Natuurlijk vind ik activiteit op de Markt tijdens zo’n dag belangrijk, het draagt bij aan de uitstraling van het dorp. Heel fijn dus dat deze club het op heeft gepakt en als ik hen daarbij kan ondersteunen doe ik dat graag.”

Het voorlopige programma op de Markt begint om 9.00 uur ’s ochtends en zal duren tot 14.00 uur. Naast de mogelijkheid om speelgoed te verkopen op de vrijmarkt zal er een opblaasbare stormbaan worden geplaatst en verschillende sport- en spelactiviteiten worden verzorgd. Inmiddels zijn er allerlei lijntjes uitgezet naar mensen die eraan bij willen dragen om deze dag tot een succes te maken, maar is er zeker nog ruimte over. Ben of ken jij iemand met een leuk idee? Via koningsdag-oirschot.nl kun je eenvoudig jouw activiteit aanmelden en binnenkort zien wat er allemaal op de planning staat. Mocht je eerst even willen overleggen of jouw idee geschikt is, kun je contact opnemen met Sportstuif Oirschot via 06-48376572. Laten we hopen dat het zonnetje deze dag komt helpen, dan zijn we al een heel eind!

Meld je activiteit aan via koningsdag-oirschot.nl

Help jij ons uit de brand?

We zijn op zoek naar helpende handjes op vrijwilligersbasis voor de organisatie en tijdens Koningsdag zelf. En in het bijzonder een centrumondernemer die alle detaillisten in het centrum van Oirschot vertegenwoordigt. Wil jij meehelpen om in Oirschot dit geweldige evenement nog nadrukkelijker op de kaart te zetten? Of wil je meer informatie? Meld je dan aan via info@koningsdag-oirschot.nl.

Jouw horeca-activiteit op www.koningsdag-oirschot.nl?

Organiseer je (als horecabedrijf) zelf ook een activiteit? Meld jouw activiteit dan aan op www.koningsdag-oirschot.nl. Dat is tijdelijk gratis! Daar vind je in één oogopslag alle activiteiten die plaatsvinden tijdens Koningsnacht en Koningsdag in Oirschot, Spoordonk en De Beerzen. Vraag naar de voorwaarden. Het doel is om iedereen een overzicht te bieden van alle activiteiten tijdens Koningsnacht en Koningsdag. Ongeacht je wel of niet meedoet met een activiteit op de Markt. Dus profiteer van het grote bereik van ons netwerk en meld je activiteit aan. Ook bieden we je een gratis PR-toolkit aan, die je kunt gebruiken om jouw activiteit te promoten onder de vlag van Koningsdag Oirschot. Zoals logo’s van Koningsdag Oirschot voor op je drukwerk.

Gratis PR-toolkit downloaden

Ook bieden we je een gratis PR-toolkit aan, die je kunt gebruiken om jouw activiteit te promoten onder de vlag van Koningsdag Oirschot. Zoals logo’s van Koningsdag Oirschot voor op je drukwerk. Je bent bijna gek als je er geen gebruik van maakt!

Download hier de PR-toolkit (.zip)