Site logo

Koningsdag op de Markt in Oirschot ondanks het voorspelde slechte weer toch geslaagd!

Helaas geen stralend zonnetje in de ochtend. Maar dat kon de Oirschotse kinderen niet weerhouden om een plekje te zoeken rondom de Markt voor het verkopen van hun spulletjes. Gelukkig bleef het in de ochtend wel grotendeels droog zodat er toch voldoende bezoekers langs de kraampjes speurden naar een koopje. En ook in de middag was er overal wat te doen. Al met al was Koningsdag in Oirschot toch een geslaagde dag.

Tegen de middag konden alle gedecoreerden, genodigden en inwoners van Oirschot genieten van een aubade van Muziekvereniging Arti in de sfeervolle grote feesttent. Natuurlijk sprak onze Burgemeester ook alle aanwezigen toe. Als grote verrassing presenteerden de vier Oirschotse Gilden zich op de Markt. De kleurrijke stoet trok vanaf de Grote Stoel om de Markt heen en streek daarna neer op de Markt. Het publiek had vanuit de open tent goed zicht op de vendeliers en de stokkendans die Gilde Sint Joris uitvoerde. Natuurlijk werd ook de Oirschotse Koningsdagvlag gehesen door een aantal kinderen van het Gilde.

Na een miniconcert van het B-orkest van Arti trapte FRIZ dance & fit het middagprogramma af door met alle kinderen in de tent de Pasapas te dansen. Kinderen konden daarna meedoen aan diverse workshops en genieten van verschillende demonstraties. Ook ouders vermaakten zich prima in en om de tent. Er werd geknutseld, gesmeerd, versierd, gezaagd en er waren spannende brandweer-demonstraties. Er werd gesmuld van al het lekkere streetfood en het bier en de ranja vloeiden rijkelijk.

Tijdens de Hollandse Middag in de tent maakten Rodney Visser en The A-meezing Party Crew er een feestje van. Al met al toch weer een geslaagde editie van Koningsdag Oirschot nieuwe stijl. Dat krijgt in 2020 natuurlijk een vervolg. Zorg dat je er dan weer bij bent!

En vond je het zo leuk dat je volgend jaar ook bij wil dragen aan de organisatie van Koningsdag of wil je alvast laten weten dat je in 2020 een leuke workshop, clinic of demonstratie voor de Oirschotse kids hebt? Laat het ons dan vast weten!

Meld je workshops, clinics en demonstraties voor 2020 vast aan

 

O ja, en geniet nog even na met deze prachtige foto’s van Lennard van de Laar »