Site logo

Koningsdag op de Markt in Oirschot meer dan geslaagd!

Een stralend zonnetje beloofde in de ochtend veel goeds. En dat bleek terecht. Want wat was Koningsdag in Oirschot een geslaagde dag! Veel kinderen sleepten hun handelswaar al vroeg naar de sfeervol ingerichte Markt en zochten een mooie plekje om hun pop-upwinkeltje uit te stallen. De vrijmarkt trok daarom al voor de eigenlijke start om 10.00 uur veel publiek en dat zorgde voor de nodige reuring in het dorp. Er ging iets gebeuren!

Om half 12 posteerde Muziekvereniging Arti zich voor het centrale podium onder de prachtige overkapping. Daar sprak de burgemeester alle gedecoreerden, genodigden en inwoners van Oirschot toe. En nadat het Wilhelmus klonk en de speciale Oirschotse Koningsdagvlag gehesen was, gaf Arti een mooie sfeervolle en toegankelijke aubade.

Ondertussen was Oirschot uitgelopen en genoot volop van de zon, de diverse workshops en activiteiten en de vele streetfoodkraampjes op de Markt. De dansclinic van Friz werd enthousiast ontvangen en veel kinderen (en ook de ouders) kunnen vanaf nu de FitLaLa perfect dansen. Er werd geknutseld, gesleuteld, gezaagd en er was een heuse DJ-workshop. Er werd gesmuld van al het lekkere streetfood en het bier en de ranja vloeiden rijkelijk.

In de middag stond ook een optreden van de bekende meidengroep Raak! gepland. Zij gaven een toffe show weg, die heel enthousiast door de dames werd gebracht. De kinderen smulden ervan. Het gevolg? Veel uit te delen handtekeningen en innige knuffels tijdens de gezellige meet & greet. Diva & The Troublemakers sloten tenslotte de avond af met een knallend optreden op het hoofdpodium. Al met al een prachtige eerste editie van Koningsdag Oirschot nieuwe stijl. Dat krijgt volgend jaar zeker een vervolg. Zorg dat je er dan weer bij bent!

En vond je het zo leuk dat je volgend jaar ook bij wil dragen aan de organisatie van Koningsdag of wil je alvast laten weten dat je in 2019 een leuke workshop, clinic of demonstratie voor de Oirschotse kids hebt? Laat het ons dan vast weten!

Meld je workshops, clinics en demonstraties voor 2019 vast aan

 

O ja, en geniet nog even na met deze prachtige foto’s van Lennard van de Laar »