Site logo

Koningsdag Oirschot: Het oranje kan weer uit de kast!

Het grootste oranje volksfeest van het jaar wordt dit jaar in Oirschot afgetrapt op vrijdag 26 april. Tijdens Koningsnacht vindt op de markt in een grote feesttent het Oranjebitterbal plaats. Vanaf 20.00 uur zorgen de heren van evenementenbureau 3vents samen met Vincent Voets van de Beurs voor een te gekke avond met artiesten als the Djoeks en Tim Schalkx. Tussendoor zal DJ Aart van de Wouw het publiek vermaken met bekende hits en feestmuziek. Voorafgaand aan dit spektakel, bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan het royal dinner, zodat je met een goede bodem jezelf in het feestgedruis kunt storten. Kaarten voor diner en feest zijn €40,- en de entree voor alleen het feest bedraagt €12,50 in de voorverkoop en €15,- aan de deur. Tickets zijn verkrijgbaar bij de Beurs.

tekst: Rudi Muller

Het is voor de tweede keer dat 3vents de festiviteiten rondom Koningsdag coördineren. Toon Capel vertelt: “Door een evenement als dit neer te zetten, hebben we gelijk meer mogelijkheden voor de dag erop”. Zo kan de feesttent, die anders mogelijk niet binnen het budget had gepast, nu gewoon blijven staan. Zaterdag 27 april is er namelijk ook weer volop te beleven op de markt. Om 10.00 begint de vrijmarkt en kunnen kinderen naar hartenlust hun oude speelgoed, zelfgebakken koekjes of andere creatieve ideeën verkopen. Meedoen is gratis en aanmelden niet nodig. Kom dus op tijd en verover het mooiste plekje op de markt. Om 11.45 opent burgemeester Keijzers het gebeuren officieel door te proosten op de koning en geeft muziekvereniging Arti een concert voor alle gedecoreerden en andere aanwezigen. Tussen 13.00 en 17.00 vinden er in de tent verschillende optredens plaats. Zo komt FRIZ dance & fit met een act en treedt Rodney Visser op tijdens de Hollandse middag. Wat ook zeker de moeite waar is en erg leuk om bij te wonen, is de A-meezing Party Crew. Deze entertainers waren onlangs ook al present tijdens de bonte avonden in ’t Hof van Solms en maakten er daar één groot feest van. Ook voor de kinderen is er in de middag nog genoeg aanbod. Er vinden namelijk allerlei workshops, clinics en demonstraties plaats waar zij aan deel kunnen nemen. Wil je vooraf al weten wat je daar te wachten staat? Kijk op www.koningsdag-oirschot.nl en dompel je vast onder in voorpret.

De manier waarop dit alles georganiseerd wordt, verdient om in termen van de Orde van Oranje-Nassau te blijven, op zich al een lintje. De gehele werkgroep bestaat namelijk uit vrijwilligers en houdt zich financieel staande met een zeer beperkte subsidie en kleine onkostenvergoedingen van deelnemers. Omdat dit op de lange termijn niet haalbaar zal zijn, willen zij hier nu al op inspelen. Zij zijn daarom op zoek naar mensen die het initiatief willen steunen of sponsoren. Daarnaast wordt op een ludieke manier geld ingezameld door middel van de verkoop van een heuse Oirschotse Koningsdagvlag. Deze zijn voor €10,- te koop bij Woonplaza Oirschot, die een groot gedeelte van de opbrengst zal schenken aan de organisatie. Alle ingrediënten voor een geweldige Koningsnacht- en dag zijn kortom aanwezig, de weersvoorspellingen zien er goed uit dus zorg dat je erbij bent.

Bron: www.oirschotsweekjournaal.nl