Site logo

Koningsdag 2023 in Oirschot en de Beerzen

Ook in het centrum van Oirschot, Spoordonk en de Beerzen zijn allerlei Koningsdag-activiteiten georganiseerd woensdag. Een overzicht van de activiteiten.

Door Margot Kuijpers en Janske Mollen

Spoordonk

In Spoordonk organiseren vrijwilligers, Hart van Spoordonk, dinercafé ’t Kroegske, gasterij de Merode en Stichting Jongeren Spoordonk (SJS) verschillende activiteiten zoals een rommelmarkt, een barbecue en activiteiten voor kinderen op het kerkplein.

Oirschot

Visit Oirschot heeft samen met enkele andere actievelingen de handen ineen geslagen. De Markt in Oirschot wordt dit jaar autovrij gemaakt van 09.00-14.00 uur. Er zijn onder andere een vrijmarkt voor de kinderen, een springkussen en stormbaan, spelletjes en de prijsuitreiking van een kleurwedstrijd. Bij goed weer speelt om 11.00 uur het opleidingsorkest van muziekvereniging Arti.

Diverse horecagelegenheden bieden muziek en ander vermaak. Theo Franken en Hans van den Boomen zullen vanaf 14.00 uur het pleintje voor het Boterkerkje opluisteren met accordeonmuziek in Franse sferen.

De Beerzen

Het Oranje committee, De Doornboom Cafe – Zaal & Grandcafé De Beerze organiseren samen #koningsdag2023 in Middelbeers. Na het grote succes van vorig jaar in Oostelbeers bij De Kerk Oostelbeers is het dit jaar op en rond het Doornboomplein. De straat wordt afgesloten en we hopen samen met jullie een gezellige Koningsdag te hebben.

 

Het gros van de activiteiten staat vermeld op deze site. Daar kunnen ook nieuwe activiteiten worden aangemeld, door zowel verenigingen, clubs als ondernemende inwoners. Mensen die willen deelnemen in het nieuwe oranje-comité kunnen zich melden bij Visit Oirschot.

 

Bron: ED