Site logo

Koningsdag in de Beerzen? Er is van alles te doen! Kom je ook?

De Beerzen – Anders dan andere jaren wordt Koningsdag niet op het Doornboomplein gevierd (dit in verband met de de herinrichting van het Dorpshart), maar op Sportpark ‘de Klep’ aan de Sportparklaan.

Meedoen met de optocht

Een oproep aan alle kinderen uit de Beerzen: versier je fiets, skelter, traptractor of ander voertuig in rood/wit/blauw/oranje kleuren, verkleed jezelf, kom naar sportpark ‘De Klep’ en doe mee met de optocht. Deze start om 10.15 uur onder begeleiding van muziekvereniging ‘De Vriendschap’ en zal ongeveer één kilometer lang zijn. Er is een prijsje voor degene met de mooist versierde fiets/voertuig en een prijsje voor degene die zich het mooist verkleed heeft. De organisatie hoopt op veel toeschouwers langs de route.

Serenade voor de gedecoreerden

Na de optocht ontvangt burgemeester Judith Keijzers alle kinderen en (oud)gedecoreerden uit de Beerzen. Vervolgens zal muziekvereniging ‘De Vriendschap’ een serenade voor hen brengen. Daarna worden de spelen geopend.

Aanmelden voor spelletjes

Vanaf 11.00 uur starten de spelletjes op het voetbalveld grenzend aan de Sportparklaan. Alle deelnemende kinderen krijgen bij aanvang een stempelkaart. Bij elk spelletje kan een stempel verdiend worden.

Fietstocht voor jong en oud

Tussen 13.00 uur en 14.00 uur kan iedereen die zin heeft (jong en oud!), zich inschrijven voor de fietstocht. Je kunt kiezen uit een gewone fietstocht of een puzzelfietstocht (met opdrachten). Beide fietstochten zijn ongeveer 30 kilometer lang. Het inschrijfgeld voor de fietstocht bedraagt 2 euro per volwassene. De fietstocht eindigt bij ‘De Kerk’ in Oostelbeers. Hier zal later op de middag ook de prijsuitreiking zijn. Uiteraard kun je hier genieten van een heerlijk drankje, bij goed weer natuurlijk op het terras! Meer info? Check dan www.koningsdag-oirschot.nl

 

Bron: https://www.oirschotsweekjournaal.nl/nieuws/algemeen/701883/voldoende-vermaak-in-de-beerzen-