Site logo

Het programma van Koningsdag 2018 in Oirschot, Spoordonk & De Beerzen

Koningsnacht en Koningsdag in Oirschot, Spoordonk & De Beerzen wordt te gek. Dat wist je ondertussen al. Maar wat is er dan allemaal te doen? Goeie vraag! Het programma is ondertussen bekend. Tijd dus om jullie even bij te praten!

 

Spoordonk

In Spoordonk gebeurt er van alles. We trappen af in de gymzaal van Spoordonk met ‘Eenmeezing Sporring’:  het leukste meezingspektakel met de allergrootste hits. De gymzaal is open vanaf 20.00. Kaarten koop je op www.concordiaspoordonk.nl.

Koningsdag start om 12.00 uur met een Badeendenrace op De Beerze. Dat is wat je noemt nog eens een ‘spetterende’ start! Onder de gezellige klanken van de ‘Meidenband mee veul vent’ gaan de oranje badeenden de strijd met elkaar aan. Wie gaat er als eerste over de finish? Ben erbij en maak het mee!

Om 14.00 uur start de Culinaire markt. Koks, kookgekken en kookhobbyisten brengen hun culinaire hoogstandjes ten tonele op een heuse culinaire markt. Er zal voor ieder wat wils zijn, dus ongetwijfeld ook wat voor jou! Naast dit culinaire festijn zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo is er een pannakooi voor de allerkleinsten en een springkussen in een mooi en veilig speelhonk. De Stichting Jeugd Spoordonk is aanwezig met een snoep- en ranjakraam. Aansluitend is er om 15.30 uur een spannende roofvogelshow. Durf jij het aan?

 

De Beerzen

Op 26 april is organiseren de horecaondernemers van Middelbeers een fantastische Nederlandstalige Koningsnacht, met onder andere een optreden van Django Wagner. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar bij De Zwaan, De Doornboom, De Kemphaan en De Hoeve. Maar zorg wel dat je op tijd weer wakker bent, want om 10.15 uur is er een optocht met versierde fietsen. We starten bij ‘De Vestakker’ aan de Ganzenakkers in Middelbeers, uiteraard onder muzikale begeleiding van Harmonie en Drumband ‘De Vriendschap.’ Aansluitend geeft Harmonie en Drumband ‘De Vriendschap’ op het Doornboomplein een serenade voor de Beerse gedecoreerden (10.30 uur tot 11.00 uur). Om 11.00 uur starten we met een gezellige Gezins-wandel-spelletjestocht, met foto-opdrachten en leuke spelactiviteiten. Vanaf 11.00 uur zijn er diverse activiteiten op het Doornboomplein. En tussen 12.00 uur en 13.00 uur kun je inschrijven voor, en starten met een gezellige fietstocht, Tussen 15.30 uur en 16.30 uur verwachten we iedereen weer terug bij Café De Zwaan in Middelbeers. Om 17.00 uur reikt burgemeester Judith Keijzers-Verschelling de prijzen uit van de fietstocht.

 

Oirschot

Ook in Oirschot is er van alles te doen. De Brouwerij Vandeoirsprong opent op 26 april het bal met een optreden van The Djoeks tijdens ‘De Koningsnacht Vandeoirsprong’. Dit evenement is helaas uitverkocht!

Willen de kids op koningsdag centjes verdienen én een leuke dag hebben? Dan is de vrijmarkt op de Markt iets voor hen! Verzamel al je oude speelgoed, trek de garage van je vader leeg, bak koekjes of een taart; je kan het zo gek niet bedenken. Kies daarna het beste plekje op de Markt dat je kunt vinden en verkoop alles wat los en vast zit. Doe je ook mee? Je hoeft je niet aan te melden en het is helemaal gratis. De vrijmarkt start om 10.00 uur. Goed om te weten: alle straten rondom de Markt zijn autovrij! O ja, ruim je wel even je spulletjes op als je klaar bent? Fijn!

Om 11.30 uur opent de burgemeester Koningsdag op het podium op de Markt. Muziekvereniging Arti geeft een prachtig concert voor alle gedecoreerden en inwoners uit Oirschot. En om 12.00 nemen we even een kleine pauze tijdens de vrijmarkt, om samen het Wilhelmus te zingen en te proosten op koning Willem – Alexander. Daarna hijsen we samen de Oirschotse Koningsdagvlag!

Vanaf 13.00 uur zijn er op de Markt heel veel te gekke workshops, clinics en demonstraties, speciaal voor jou! We trappen af met een spetterend dansoptreden van FRIZ. Aansluitend leren we in een leuke dansworkshop van Anita van FRIZ de dans van Fitlala van Kinderen voor Kinderen. Als we hem kennen, dansen we hem met zijn allen!

Na deze gezamenlijke opening kun je de hele middag deelnemen aan diverse workshops, clinics & demonstraties voor kids. Wat dacht je van zelf IJsthee of lekkere dingen voor in je broodtrommel maken? Of een mooie kroon knutselen? En ook de brandweer is erbij. Dan kun je jouw bluskunsten laten zien! Er is van alles te beleven. Daar moet je bij zijn!

Honger of dorst? Geen probleem. Er staan diverse foodtrucks met allerlei lekkere hapjes op de Markt. En bij mooi weer zijn alle terrassen open.

Om 17.00 is er op het podium een optreden van Raak!. Zij zingen uiteraard ook hun nieuwe koningsdaglied. Aansluitend is er een echte Meet & Greet met de dames. Dat willen de kinderen niet missen! Na het middagprogramma voor de kids draait DJ Stan de lekkerste plaatjes en geven Diva & The Troublemakers vanaf 19.00 een puike muzikale show weg.

 Goed om te weten: de wegen rondom het marktplein sluiten we af voor verkeer. Bij mooi weer zijn alle terrassen open. Op diverse plekken serveren we streetfood. Bij het podium is een sfeervolle overkapping. Slecht weer is dus geen probleem!

 

Kortom, Oirschot, Spoordonk & De Beerzen bruisen tijdens Koningsnacht en Koningsdag! Op zoek naar een overzicht? Ontdek dan wat er allemaal te doen is op www.koningsdag-oirschot.nl »